Genel Bilgiler

İnşaat Teknolojisi Programı

Eğitim Süreniz ve Mezuniyet Dereceniz

 2 yıl, Önlisans

Öğrenim Yeriniz

T.C. Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü

Neden Bu Programı Tercih Etmelisiniz?

İnşaat Sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile inşaat sektörü, stratejik bir sanayi olarak; ülkenin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşen iş dünyasında rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır. İnşaat sektörü bütün ekonomilerde lokomotif görevi yapmasından dolayı, her zaman önemli teşvikler ve yatırımların kaçınılmaz olduğu odak bir sektördür. Dolayısıyla, inşaat sektörü, istihdam artışında etkin rol oynayacaktır.

Mezun Olunca Hangi İşleri Yapabilirsiniz?

“İnşaat Teknikeri” unvanı ile mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Devlet Su İşleri, Türkiye Cumhuriyeti Kara Yolları, belediyeler, İller Bankası, bayındırlık hizmetleri, hava yolları, petrol araştırma firmaları, inşaat mühendisliği büroları, PVC imalat ve montaj sektörü, öngerilmeli beton ve betonarme sektörü, ahşap ev sektörü, restorasyon firmaları, çimento fabrikaları, yapı dekorasyon sektörü, seramik, granit ve mermer sektörü, kil ve killi ürünler sektörü, maket sektörü, inşaat demiri sektörü, zemin teknolojileri sektörü, çelik yapı sektörü, Milli saraylar, prefabrik yapı sektörü, ahşap doğrama atölyeleri, beton santralleri, inşaat laboratuvarları, yapımcı inşaat firmaları, yapı denetim firmaları, mimarlık büroları vb. yerlerde çalışabilirler.

Eğitim Dilimiz

Türkçe

Neler Öğreneceksiniz

İnşaat teknolojisi alanı altında yer alan ahşap yapı sistemleri, betonarme yapı sistemleri, beton-çimento ve zemin teknolojisi, cephe sistemleri, çatı sistemleri, çelik yapı teknik ressamlığı, iç mekân teknik ressamlığı, mimari yapı teknik ressamlığı, restorasyon, statik yapı teknik ressamlığı, yapı iç mekân dekorasyonu, yapı yalıtımı, yapı yüzey kaplama dalları ile ilgili bilgiler öğreneceksiniz.

Puan Türünüz Ne Olmalıdır?

Sınav Türü: YKS

Puan Türü: TYT

Dikey Geçiş Sınavı Sonucunuza Göre;

İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık lisans alanlarından birinde kariyer yolculuğunuza devam edebilirsiniz.

Öğr. Gör. TUBA BALCI
Güncelleme : 7.01.2024 00:24:18